На фона на разнопосочните сигнали за продажбите на луксозни стоки Седмицата

...
На фона на разнопосочните сигнали за продажбите на луксозни стоки Седмицата
Коментари Харесай

Елегантност, източно влияние и пищност - акцентите от Седмицата на модата в Париж

На фона на разнопосочните сигнали за продажбите на първокласни стоки Седмицата на висшата мода в Париж мина внимателно и без изненади. Творческите шефове на огромните фешън къщи избраха да не опитват, а ревютата приличаха повече на бутиково показване на скъпи и недразнещи клиентите дрехи, в сравнение с провокиращи спектакли. 

Големите дизайнери не рискуваха да объркат посланията на влиятелните си клиенти. Ориенталско въздействие, грациозност, повлияна от балета, и помпозност сплотяват сбирките, показани на Седмицата на висшата мода за сезон пролет-лято 2024 година, разяснява Reuters. В търсене на по-сигурна пътека в един нерешителен свят стилните къщи се обърнаха към предишното и му отдадоха своята респект

Ето и акцентите:
Духът на Ориента
Dior показа „ източна “ сбирка, към която добави нов прочит на популярната рокля „ Цикада “, станала запазена марка на създателя Кристиан Диор. 


Eлегантност и класика
Дизайнерът на Fendi Ким Джоунс показа ефирна и елегантна сбирка, въодушевена от стила на именития Карл Лагерфелд. 



Дори новаторският дух на Schiaparelli беше подплатен с исторически претекстове, които да припомнят на клиентите за славния интервал на марката отпреди век и за дръзката последователка на Салвадор Дали Елза Скиапарели.  

 
    View this post on Instagram           
A post shared by The V.o.g.u.e Lifestyle (@im_so_v.o.g.u.e)

Balletcore

Chanel  заложи на кормила, плисета и тюл...


Блестящи тъкани
Джорджо Армани и Ели Сааб показаха обилие от великодушна приложимост на блестящи тъкани – наклонност, която към този момент беше декларирана от сбирките на 2023 г. 


Тенденциите в грима и косата
Седмицата на висшата мода в Париж очерта няколко значими тренда в косите и грима, разяснява френското издание на „ Вог “.  Те обаче също са израз на респект към традицията и предишното, въпреки и интерпретирани по нов метод. Във фокуса е женствеността.

Стилистите на Chanel предложиха на клиентите си обичайната кадифена панделка върху спусната коса на тила. 

Dior заложи на панделка вид диадема – изискан решение, което може да претендира за типично френска грациозност. В унисон с налагането на запазената марка като фешън тактика гримьорите още веднъж акцентираха очната линия.

Моделите на Schiaparelli съчетаха умерения футуризъм с искра по кожата на манекенките. Сенките с брокат и розите в косите се завърнаха на подиума, допълвайки внимателното обръщение на лукса за новия пролетно-летен сезон – просто лукс. 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР